Apartmaji Umag so odlična izbira za vas

Ste že slišali za prelepo istrsko obalno mesto Umag? Ne? Kaj še čakate – kvalitetni in ugodni apartmaji v Umagu že čakajo na vas, mi pa vam zagotavljamo, da nad ponudbo mesta zagotovo ne boste razočarani.

Umag

Umag je prelepo hrvaško srednjeveško mesto, ki se nahaja zgolj 10 km od meje s Slovenijo, zato obisk priporočamo vsem tistim, ki si sicer želite raziskovati skrite kotičke sosednje države, a vendar niste navdušeni nad dolgo in naporno vožnjo. Mesto je razdeljeno na dva dela, in sicer na starejši del s starim mestnim jedrom, ki leži na polotoku, in na novejši del mesta, ki se nahaja na celini Hrvaške. Umag je bil naseljen že v času Rimljanov, zato ima res bogato zgodovino, ki jo lahko opazimo na vsakem koraku – ozke uličice in slikoviti majhni trgi nazorno kažejo na srednjeveško dobo, ohranjen je celo del mestnega obzidja iz 10. stoletja, med sprehodom po mestu pa boste našli tudi nekaj ohranjenih hiš, ki so zgrajene v slogu beneške gotike.

Mesto vam ponuja nešteto možnosti za aktiven oddih, saj ima veliko kolesarskih in sprehajalnih poti, ki so primerne tudi za otroke, mesto pa lahko raziskujete tudi z motorjem. Na bližnje otoke se lahko zapeljete z ladjico ali pa se s katamaranom odpravite v Benetke. Za tiste, ki si želite še več adrenalina, pa ponujajo tudi možnost najema štirikolesnikov, s katerimi se lahko po urejenih trasah in poteh odpravite na najvišje kotičke mesta ter uživate ob nepozabnih sončnih vzhodih ali zahodih.

Apartmaji Umag so locirani na različnih področjih mesta, kar pomeni, da lahko izbirate, ali želite apartma čisto ob morju ali vam je ljubši apartma v centru mesta – kjerkoli že boste, pa vas apartmaji Umag zagotovo ne bodo razočarali.

Kdaj obiskati Umag?

Umag je sredozemsko mestece, kar pomeni, da je vreme skozi celo leto prijetno, zato se na izlet do tja lahko odpravite kadarkoli. Če se želite izogniti pretirani gneči, je najbolje, da se tja ne odpravite v poletni sezoni, temveč v Umagu raje dopustujete v jesenskem in zimskem času, ko je tam najmanj turistov – a to še ne pomeni, da se zato takrat tam nič ne dogaja; mesto vam skozi celo leto ponuja številne dogodke in prireditve, prav tako pa si lahko muzeje, obzidje in ostale znamenitosti ogledujete ne glede na letni čas.

Apartmaji Umag so vam na voljo celo leto – če se tja nameravate odpraviti poleti, si nastanitev čim prej rezervirajte, da ne boste na koncu ostali brez prenočišča, v primeru da se na potep odpravite v jesenskem ali zimskem času pa boste nastanitev (zelo verjetno) našli tudi brez predhodne rezervacije. Zavedati se morate tudi dejstva, da bodo apartmaji Umag bistveno cenejši izven poletne turistične sezone, prav tako pa so apartmaji tik ob vodi lahko tudi do 50 % dražji od tistih, ki so locirani bolj stran od obale – vse je pač odvisno od vaših preferenc.

apartmaji Umag
Ponudba Umaga

Kot že rečeno vam športnih aktivnosti v Umagu ne bo zmanjkalo, saj lahko kolesarite, hodite, plavate, se vozite z ladjicami itd. A mesto ponuja še veliko več – apartmaji Umag v centru mesta vam ponujajo neposredno bližino številnih slaščičarn, sladoledarn, bistrojev in restavracij. Prav tako vam center mesta ponuja številne galerije in muzeje, ki jih lahko raziskujete v času največje vročine, sicer pa lahko uživate tudi tik ob morju, kjer na vas čakajo prečudovite plaže, kjer se vedno kaj dogaja. Apartmaji Umag ob morju so naravnost odlična izbira za vse, ki potujete z majhnimi otroki, saj si boste tako prihranili dolgo pot iz apartmaja do morja, polno natovorjeni z vozičkom, napihljivimi blazinami, kanglicami, lopatkami, klobučki itd. Če pa vam vseeno zmanjka aktivnosti v Umagu, se lahko odpravite do bližnjih mest, recimo Novigrada, Poreča, Rovinja in do potankosti raziščete še njihove lepote.

Apartmaji Umag že čakajo, da vas očarajo in vam pričarajo nepozabno dopustniško izkušnjo, zato se jih le čim prej rezervirajte in prepričani ste lahko, da bo vaše tokratno poletje naravnost čudovito in nepozabno.