Šotori so odlično zavetje

Šotori so se uporabljali že od nekdaj, le da o bili nekoč narejeni iz naravnih materialov, kot je na primer živalska koša ali pa lesno lubje, takim šotorom so običajno rekli kožarice. Šotorjenje je oblika bivanja v naravi, ki je vse čase zelo popularen in priročen način prenočevanja na prostem. S šotori si lahko človek pomaga v vseh vremenikih razmerah, vendar mora biti šotor prilagojen tako vremenskim razmeram, kot tudi podnebju in ni vseeno, na katerih tleh ter kdo bo v njem bival ter koliko časa.

šotori

Da bi lahko izbrali pravi šotor morate najprej vedeti, koliko ljudi bo v njem. Obstajajo šotori za dve osebi, za tri osebe, za štiri, šest in več oseb. Naslednje vprašanje je, koliko časa bodo osebe v šotorih. Če gre za kratkotrajno bivanje, kot so počitnice, izleti in podobno potem je šotor lahko tako narejen, da je tanjši, da nima veliko plasti in da se ga da z lahkoto postaviti ter razstaviti ter prenesti drugam. Tak šotor je primeren tudi za popotnike, ki vsako noč prespijo drugje.

Če pa vemo, da bodo v šotorih bivale osebe dlje časa, kot so to na primer osebe, ki ostanejo obrez doma, potem je to čisto druga zgodba in drug šotor. Šotori za vleko oseb so zelo veliki, ki imajo lahko več prostorov in so višji od človeka, da je možno v njih stati, se gibati ter tudi kaj postoriti, nekateri so tako oblikovani, da lahko v  njih pripravite hrano.

Obstajajo tudi šotori, ki so namenjeni za avto ali prikolico in so nek način podaljšek vozila ali prikolice, ter so temu namenu posebej prilagojeni in namenjeni dolgotrajnejšemu bivanju, pripravi ter shrambi hrane in osebnih predmetov, so bistveno bolj udobni ampak težje sestavljivi in več časa potrebujete, da jih pospravite.

Šotori za različne vremenske pogoje imajo različne materiale in debeline, običajno so narejeni iz umetnih mas ali platna.