Ali je trajno odstranjevanje dlak res možno

Trajno odstranjevanje dlak je moda, ki narekuje lepo telo, pomagajo pa vam na tej povezavi https://dermatoloskaambulanta.si/lasersko-odstranjevanje-dlak/. Dlake rastejo po vsem telesu, vključno z obrazom, rokami in nogami. Čeprav je rast dlak normalna pri moških in pri ženskah, bodo nekateri ljudje morda želeli trajno odstraniti dlake iz kozmetičnih razlogov. Dobra novica je, da je trajno odstranjevanje dlak možno. Področja telesa, na katerih so ljudje običajno podvrženi dolgotrajnemu odstranjevanju dlak, vključujejo: noge, roke, dimlje, pod pazduhe in obraz.

 trajno odstranjevanje dlak

Čeprav nekatere metode odstranjevanja dlak zagotavljajo rezultate, ki trajajo mesece ali leta, je le malo metod resnično trajnih. Postopki trajnega odstranjevanja dlak lahko zahtevajo več sej, da ohranijo rezultate. Obstaja nekaj možnosti za dolgoročno trajno odstranjevanje dlak za ljudi, ki se želijo znebiti neželenih dlak.

Metoda za trajno odstranjevanje dlak, ki zagotavlja dolgotrajne rezultate, je lasersko odstranjevanje dlak. Vendar pa nekateri ljudje potrebujejo popravke, da ohranijo rezultate. Te so običajno potrebne, na primer za ženske, ki so podvržene laserskemu odstranjevanju dlak na obrazu. Lasersko odstranjevanje dlak vključuje uporabo visokotoplotnega laserja za uničenje lasnega mešička. Tehnik lahko lasersko odstranjevanje dlak uporablja kjerkoli na telesu, razen na predelu okoli oči.

Lasersko odstranjevanje dlak najbolje deluje na temnih in grobih dlakah. Ni učinkovito za svetle, sive ali rdeče dlake. trajno odstranjevanje dlak običajno zahteva več sej, da odstranijo vse dlake z določenega dela telesa. Te seje bodo potekale v razmiku 4–6 tednov. Po zdravljenju lahko koža nekaj dni postane rdeča ali razdražena. Redko se lahko na mestu odstranjevanja dlak pojavijo mehurji ali brazgotine.

Lasersko odstranjevanje dlak naredi kožo začasno bolj občutljivo na sončno svetlobo. Pomembno je, da ljudje, ki se zdravijo z laserskim odstranjevanjem dlak, zaščitijo svojo kožo pred soncem med potekom zdravljenja. To lahko storijo tako, da se izogibajo neposredni izpostavljenosti sončni svetlobi, z opustitvijo uporabe solarijev, ne mažite se s kremo za sončenje z visokim zaščitnim faktorjem.