Zobni aparat zvezdice pomaga pri lepem izgledu in zdravju

Zobni aparat zvezdice so ena od oblik fiksnega ortodontskega zobnega aparata, katerega prednost je, da ves čas z enako silo vpliva na zobe in jih konstantno umerja v pravilne položaje v ustih. Že vsem poznani zobni aparat z zvezdicami pa ima eno posebnost, za katero morda niste vedeli in sicer, da ima lahko kovinske zvezdice ali pa prozorne, ki so bistveno manj vidne kot kovinske ter lepše na pogled. Katere boste izbrali, je vaša osebna odločitev.

zobni aparat zvezdice

Zobni aparat zvezdice se priporoča na priporočilo zdravnika specialista, ki ugotovi, da moramo tak aparat uporabljati, da se zobje postavijo v pravilen položaj. Zakaj je to nujno potrebno? Predvsem zaradi tega, da ne pride prehitro do kariesa, ker so prostori med zobmi preveč ali premalo narazen in je težko čistiti medzobni prostor. Drugi razlog je tudi ugriz saj mora človek zaradi lastne dobre prebave dobro prežvečiti hrano, saj se pri človeku prehrana začne že v ustih med žvečenjem, k ose hrana prežveči v kašo in premeša s slino.

Zobni aparat zvezdice je zato prilagojen vsakemu posamezniku in se ga naredi izključno za njega, zato mora ortodonta obiskati večkrat, da vzame zobni odtis, naredi aparat posebej za to osebo, ter ga nato namesti na zobovje. Vsekakor bi vsak človek rab izgledal lepo, k temu pa pripomorejo tudi lepo poravnani zobje, saj jih imajo nekateri precej nepravilno raščene in zelo razmetane po ustih. Zato je ljudem nerodno in se nočejo smejati ter so zafrustrirani, ker nimajo lepega nasmeha.

Zobni aparat zvezdice je ena najbolj trdnih oblik zobnih aparatov in je uporaben prav zaradi tega, ker vrši ves čas na zobe enakomeren pritisk. Zaradi tega se zobje dokaj hitro poravnajo na svoja mesta, kjer naj bi bili, vendar pa to vseeno terja svoj čas in potrpežljivost. Zobni aparat zvezdice terja tudi nekaj higiene, z lahkoto se ga da sneti in očistiti.