Kako lahko reženjska operacija reši vaše zobe in čelhust?

Rreženjska operacija je kirurški poseg na zobu, ki je manjšega obsega. Opravi pa ga specialist zobozdravnik. To je operacija kjer se odstrani s pomočjo kirurgije žepki, ki nastanejo ob zobu in povzročajo obolenja zob. Če imate parodontozo, ki napreduje, si poglejte vse o tej operaciji na tej povezavi https://luxdental.si/rezenjska-operacija/. Zobne bolezni nastanejo iz več razlogov, lahko je prehrana, genska predispozicija lai pa slaba ustna higiena, če si zob ne peremo dovolj pogosto in dovolj temeljito. Kirurška reženjska operacija rešujem malo bolj zapletene in napredovane zobne bolezni, ki lahko ogrozijo obstoj vaših zob. Da imate problem, prepoznate po tem, da imate zobne obloge, karies, da se vam nabira zobni kamen, vas bolijo zobje ali imate vnete dlesni, ki krvavijo.

reženjska operacija

Ko bolezen zob postane resna zadeva in vam resno ogroža zobe, se bo zobozdravnik paradontolog odločil za majhno operacijo, ki je reženjska operacija. Ta operacija ni zahtevna in traja kratko ter ni boleča. Popravila bo zdravje vaših zob in dlesni. To je operacija, s katero se luščijo in gladijo zobne korenine. Pri tme se nekoliko umakne dlesen. Odstrani vneto tkivo in vse nepravilnosti na zobni korenini.

Ko izguba čeljustne kosti napreduje, takrat se paradontolog odloči, da je reženjska operacija rešitev za vaše težave. Ta bolezen lahko prizadene vse zobe, tudi kočnike in ličnike. Med samim posegom bo zdravnik lahko dobro ocenil kako prizadete so korenine, saj prej tega ne more vedeti. Vendar, ko vidi situacijo, lahki ustrezno ukrepa ter oblikuje korenine, kot morajo biti. Lahko odstrani kakšno korenino ali pa jih razdeli med seboj. s tem izboljša prognozo zoba in tudi pogoje za ustno higieno.

Kot vidite, se reženjska operacija res splača, glede na to, da gre za res nezahtevno in kratkotrajno ter nebolečo operacijo, ki lahko reši vaše zobe in kosti v ustih. Pokličite zdravnika in ga vprašajte, kdaj lahko pridete na pregled.