Hemeroidi znajo povzročati težave in bolečine

Bolečine ali razne bolezni nam povzročajo nenormalne težave in skrbi. Vsaka diagnoza, pa tudi, če ni ravno smrtno nevarna, nas lahko prizadene in se ne počutimo najboljše. Prav tako, če slišimo za hemeroide, tudi to ni najbolj prijetna zadeva. Hemeroidi niso nevarni, imamo jih vsi, ampak vsem ne povzročajo težav ali bolečin.  Mislim, da smo že vsi slišali za njih, in vemo, kje se nahajajo. Seveda okrog zadnjice oziroma znotraj. Mogoče je nekaterim bolj znano ime zlata žila. Hemeroidi so še vedno nek tabu in se jih marsikdo sramuje. To pa zato, ker jim ne nerodno pokazati in o tem se pogovarjati.

Kot sem že omenila, poznamo zunanje in notranje. Ko se pojavi, nobeni niso prijetni in znajo kar boleti. Tako zunanji, prav tako notranji. Zunanji hemeroidi se pojavi zunaj okrog zadnjice, nam otečejo in zelo znajo boleti, ko gremo odvajati. Pojavi se lahko tudi rahlo krvavenje, kar ni nevarno. Dobijo se razne hladilne kreme, ki nam lahko malo pripomorejo, da nimamo takih bolečin. Prav tako v tistem času ni prijetno, ko moramo sedeti, tudi ni primerno imeti oprijetih hlač, ker nas takrat še vse bolj boli. Prav tako niso prijetni oziroma še bolj bolijo notranji. Če res trpite in imate pogoste bolečine, pojdite k zdravniku. Nekateri si jih dajo operirati, ampak v veliko primerih to ni rešitev, saj se znajo pojaviti nazaj.

hemeroidi

Zakaj pride do hemeroidov? Na to je težko odgovoriti, so seveda neke raziskave, zakaj nastanejo, ne bi pa rekla, da je vse res. Sami boste ugotovili, ko se bodo pri vam pojavili, ko boste začutili te bolečine. Ne zadržujte blata, naj bo vaše odvajanje redno in brez težav. Na spletni strani, omenjeni zgoraj, imate ogromno napisanega, tudi kako postopati, ko se pojavijo. Nikar se jih ne ustrašite, ampak se še pravi čas začnite spopadati z njimi.