Nežna prsna črpalka

Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Je naravni način prehrane ki omogoča dobro rast in razvoj otroka, saj je materino mleko popolnoma prilagojeno potrebam otroka. Dojenje ni samo hranjenja ampak otroku daje tudi veliko ugodja, zagotavlja mu telesni stik, toplino, bližino in občutek varnosti ter komunikacijo z očesnim stikom. Velikost dojk ne vpliva na dojenje in je spretnost, ki se je lahko naučimo. V primeru, da pa dojenja ni moč vzpostaviti nam lahko pomaga prsna črpalka več si poglejte tukaj.

Naloga prsne črpalke je, da vam tako kot otrok spodbuja nastajanje mleka, saj bolj kot otrok je vem mleka imate na voljo, prav tako pa je prsna črpalka dobra v primeru, če otrok ne popije vsega mleka in so naše dojke še vedno polne takrat je prsna črpalka kot naročena, in nas lahko ubrani možnih vnetij prsi. Podjetje Ardo Medical GmbH ima dolgoletne izkušnje z izdelovanjem prsnih črpalk te vseh ostalih pripomočkov. Prsne črpalke se med seboj nekoliko razlikujejo vendar imajo enako funkcijo, na voljo so vam ročne prsne črpalke ali pa električne. Električna prsna črpalka, je namenjena predvsem mamicam, ki so zaradi takšnega ali drugačnega razloga ločene od otroka, njen namen je vzpostavitev dojenja, funkcija je pravzaprav enaka kot pri dojenju.

Električna prsna črpalka vsebuje vsebuje dvobatni sistem prednost naprave pa je stimulativno sesanje. Način uporabe je preprost, pred uporabo enostavno vašo dojko obrišete z razkužilnim robčkom ter suho vato, da se črpalka enostavno pritrdi na dojko, na drugo stran oziroma spodaj pritrdite stekleničko v katero se bo shranjevalo mleko. Potem pritisnete na gumb in prsna črpalka bo začela najprej z nežno masažo, ki se bo stopnjevala in začelo se bo črpanje mleka. Bodite nežne do sebe, črpanje se zaključi, previdno odstranite nastavek, ter ločite stekleničko z mlekom, ki ga postavite v hladilnik oziroma za ta namen pripravljen prostor, v kolikor ga odnesete vašemu otroku, ki je na drugi lokaciji.