Različna senčila imajo enako funkcijo a različen učinek

Senčila so še kako aktualna v poletnih mesecih, ko se potrebujemo skriti pred soncem in močnimi žarki, ki oslepijo in uničujejo kožo ter segrejejo prostore do neprijetne temperature. Na tej povezavi poglejte, katera so senčila za vsak dom, ki jih lahko namestite na vsa okna in vrata po želji in potrebi. Našli boste različne izvedbe in zagotovo vam bo ena izmed njih prišla prav. Senčite lahko s polkni, zavesami lai roletami. Vse tri različice so  v redi in precej učinkovite. Najbolj pa so polkna.

senčila

Senčila v obliki polken so vrhunska. To je les, ki ne prevaja toplote navznoter in jo odbija nazaj v okolje, še posebej, če so pobarvana z belo barvo. Če polkna zaprete pravočasno zjutraj, bo preko dneva res hladno v prostoru, razen če imate take stene, ali streho, da se vse skupaj ogreje kot v kotlu. Potem vam tudi senčila dosti ne pomagajo. V tem primeru pride prav le klima.

Če uporabljate roleta kot senčila, je enako, vendar niso tako učinkovita, ker se kovina ali plastika tudi segrejeta. Je pa dosti bolje, kot če jih ne bi imeli. Senca se naredi in prostor je bistveno hladnejši od zunanjega zraka, ker stene zadržijo hladne zrak. Če odprete okno, pa bo v prostor prodrl topel zrak, in senčilo potem pomaga le zastreti svetlobo in ne da bi zadržalo toploto zunaj.

Super senčila so tudi različne zavese, še posebej, če so bolj debele iz blaga in ne prepuščajo dosti svetlobe. To so temne zavese ali zelene. Te so zelo učinkovite. Navadne zavese ne bodo toliko zasenčile prostore le toliko, dane bo sijalo sonce direktno v oči. Če potrebujete svetle prostor, je to idealno in potem uporabite pol prosojne zavese. Te bodo senčile točno to, kar potrebujete in prostor bo še vedno osvetljen. Tako imate zdaj dovolj informacij, da za sebe najdete pravo senčilo.