Kakšne prednosti prinaša CNC stroj v vašo proizvodnjo

CNC stroj je vse bolj priljubljen v zadnjih nekaj desetletjih iz več razlogov, ugodne in kvalitetne pa dobite tukaj www.lesmak.si/si/9-univerzalni-cnc-stroji. Eden od razlogov so nizki stroški načrtovanja in izdelave. Upravljanje CNC stroja zahteva, da ima uporabnik izkušnje z upravljanjem računalnikov. Prvi korak v procesu rezanja nečesa s CNC-jem je ustvarjanje 3-dimenzionalnega predmeta predmeta, ki ga želite izrezati, saj je material, iz katerega režete, tridimenzionalen. 3D objekt je vse, kar zajema prostor v treh smereh. Če lahko najdete skupnost datotek CAD, je možno, da se boste izognili, ne da bi morali ustvariti svoj kos iz nič v programski opremi. To je lahko velik prihranek časa, kar omogoča CNC stroj.

CNC stroj

Prva uporaba programa CAD bo zahtevala nekaj potrpljenja vendar je CNC stroj izjemno uporaben in hiter ter bo prehitel tudi konkurenco, ko ga boste vešči. Potreben je čas, da se navadimo videti in premikati predmete na treh površinskih ravninah. Če šele začenjate s programsko opremo CAD, je lahko pridobitev nekaj datotek od skupnosti odličen začetek, saj vam bo omogočila manipulacijo kosov z različnimi orodji, ki so na voljo v programu. Ko ustvarite 3D sliko svojega predmeta, jo boste morali pretvoriti v jezik, ki ga vaš usmerjevalnik razume. CNC usmerjevalniki delujejo z jezikovnim klicem G-kode. Usmerjevalniku pove, naj se premakne za določeno število korakov v določeno smer.

CNC stroj je dejansko enostavno uporabljati in na srečo se je programska oprema v zadnjih nekaj desetletjih močno razvila in obstaja programska oprema, ki lahko preprosto pretvori vašo sliko v G-kodo. Toliko je razvit, da ga je mogoče dokončati v samo nekaj sekundah. Nabavite svoj CNC stroj na zgrni povezavi in se pogovorite s svetovalcem, kateri je z vas pravi, saj vas bodo tudi uvajali v uporabo. Zadnji korak v procesu CNC je dejansko rezanje materiala. To je korak, kjer vse vaše delo na računalniku končno oživi in ​​lahko opazujete, kako se prazen kos lesa spreminja v predmet, ki ste ga ustvarili. Ta korak postopka je za operaterja dejansko najlažji. Na tej točki je odvisno od računalnika, da izvede kodo, ki jo je ustvaril operacijski sistem. Upravljavec bo moral ostati blizu stroja, da zagotovi, da ne bo naletel na kakršne koli težave, vendar večinoma ne bi smelo biti potrebno nič drugega kot ohranjanje čistega območja okoli stroja.